Serebral Palsi (Cerebral Palsy), hastanın yaşam kalitesini önemli derecede etkileyen, yaygın kas fonksiyon bozukluğu sergileyen bir hastalıktır. Serebral palsi, diğer adıyla beyin felci, doğum öncesinde veya sonrasında merkezî sinir sisteminin hareketlerden sorumlu olan motor korteks bölgesinde fonksiyon gören alanların hasar görmesi sonucu oluşan bir durumdur. Beynin oksijensiz kalması sonucu oluştuğu düşünülmektedir. Serebral palsili çocuklarda kaslarda güçsüzlük, sertlik, yavaşlık, titreme, denge ve koordinasyon bozukluğu gibi sorunlar görülmektedir.
Beynin hareketlerden sorumlu olan motor korteks kısmında yapısal ve işlevsel bozulmayı azaltmak ve kas hareketini iyileştirmek için Transkraniyal Manyetik Stimulasyon (TMS Tedavisi) kullanılabilmektedir. TMS Tedavisi beyindeki belirli alanları hedefleyerek o bölgedeki aktiviteyi yeniden düzenleyip, etkinleştirmek ve iyileştirmek için kullanılmaktadır. Son bilimsel çalışmalarda TMS Tedavisi’nin Serebral Palsi hastalarında beynin ilgili alanlarında yapısal değişikler oluşturan iyileştirmeler, geliştirmeler yapabildiğini göstermektedir.
TMS Tedavisi’nin Serebral Palsi tedavisinden kullanan diğer tedavi yöntemlerine göre bazı avantajları bulunmaktadır. TMS Tedavisi ağrı, sızı duyulmayan, invazif olmayan, cerrahi olmayan ve ayakta tedavi olarak gün içinde uygulanabilen bir tedavidir. TMS Tedavisi’nin Serebral Palsi olan çocuk hastalarda güvenli ve iyi tolere edilen bir tedavi olduğu olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir.
TMS Tedavisi Serebral Palsi olan hastalarda spastisiteyi azaltmak için umut verici bir tedavi şekli olarak gözükmektedir.